Miten automaattivaihteistoa pitää huoltaa ja miten usein?

Nykyaikaiset vaihteistot ovat monimutkaisia laitteita, joiden pitää toimia äärimmäisen kuorman, kuumuuden, paineen ja kitkan rasittamina. Normaalissa käytössä automaattivaihteistosi, tietyn ajan kuluessa, tuottaa miljoonia pienen pieniä hankaavia metallipartikkeleita, jotka kulkeutuvat vaihteiston läpi öljyn mukana. Tämän seurauksena, jos automaattivaihteistoa ei säännöllisesti huolleta, aiheutuu kulumia, jotka voivat johtaa osien rikkoutumiseen, ylikuumenemiseen tai täydelliseen hajoamiseen.

 Automaattivaihteiston huollon tulisi, vähintään, sisältää seuraavaa:
 Vanha öljy pitää laskea pois.
 Öljypohja pitää irroittaa ja puhdistaa.
 Vaihteisto spesialisti tutkii vanhan öljyn ja jäännökset öljypohjassa löytääkseen merkkejä metallin kulumisesta tai   kytkinlevystä irronnutta materiaalia, joka kertoo sisäisistä vaurioista tai tulevista vaihteisto ongelmista.
 Suodatin tulee irroittaa ja puhdistaa. (Joissain vaihteistoissa on kertakäyttösuodatin, jolloin se vaihdetaan uuteen.)
 Hihnat ja ohjaimet (milloin mahdollista) pitää tarkistaa ja säätää.
 Suodatin asennetaan takaisin.
 Öljypohja kiinnitetään takaisin käyttäen uutta tiivistettä.
 Vaihteisto täytetään uudella automaattivaihteistoöljyllä.
 Vaihteisto tarkistetaan öljyvuotojen varalta.
 Auto pitää käydä koeajamassa varmistaen vaihteiston toiminnan.

Huomioi, että jos vanha öljy on erittäin likaista, on suositeltavaa huuhdella vaihteisto, että saadaan kaikki pilaantunut öljy pois jäähdytysputkista ja momentinmuuntimesta.

 Pidentääksesi automaattivaihteistosi ikää, erityisesti kun auto on jo vanhempi, vaihteisto tulisi huoltaa 12 kuukauden tai 20,000 km (kumpi tulee ensin täyteen) välein. Tämä on erityisen tärkeää, jos käytät autoasi vetämiseen tai ajat paljon kaupunkiajoa.

Säännöllinen huolto ei vain takaa vaihteiston varmaa toimintaa, vaan on myös hyvä vakuutus kalliita korjauksia vastaan. Takaisin